december 19, 2011

Passa på och njut nu, för snart är det borta!

Fjärde advent är här och nu börjar nedräkningen. Även om jag gör allt för att undvika den, så kommer julstressen ifatt mig lite nu. Men om jag talar lugnt till den och inte gör några snabba rörelser, så attackerar den kanske inte?
Med fjärde advent kom snön. Igen. Traditionen att snöa, smälta och snöa igen, håller i sig. Vi skriker med våra domedagsröster, traditionsenligt "I år får vi INGEN SNÖ TILL JUL!", sen kommer den och vi skriker "Vilken tur vi hade i år!". 
Så, av rädsla för att den ska försvinna snart igen, hann vi med allt man ska göra i snön, på en gång:Hitta en snöcykelTa en månskenspromenad. Ser du Micke där, i mitten?Starta ett snöbollskrig med ett kaos av barn och vuxna.  Sen åka på rumpan nedför backen hem.Skapa en skäggig snögubbe som döljer sig bakom ett gammalt äpple(han överlevde tyvärr inte kriget). 
 Man kan säga att eftersom snön kommit och försvunnit tre gånger nu, så får vi njuta av den där mysiga tystnaden som kommer med första snön, flera gånger. Snön bäddar in, och det blir som ett stort vitt papper, en ny början. Alla ljud dämpas, och nya ljud kommer. Knarrandet av skor på snö, nattskottande maskiner. För det är ju något speciellt med första snön. Även om den kommer flera gånger."Äh! Vadå vinter? Snö schmö!", sa chiliplantan, och blommade ut!

Inga kommentarer: