oktober 23, 2011

Brev till Marcela 16 år


Marcela...
jag vet att du känner dig ganska ensam med dina tankar och känslor, men jag kan berätta att jag varit precis där du är nu, och med det jag lärt mig genom livet tänkte jag säga några saker till dig.

Ha mer kul! Men riktig kul, sånt som DU känner för att göra.

Våga testa nya saker, var inte rädd för att göra bort dig.

Ta inte för mycket ansvar för dina föräldrar. Dom är vuxna och gör sina egna val.
Var inte rädd, mamma kommer överleva, och bli sig själv igen. Er relation kommer inte bara bli bra utan bli hur fin som helst!

Förlåt din pappa, du förlorar mycket tid genom att vara arg på honom. Han älskar dig, fast du inte tror det. Ni kommer få en fin relation igen, bättre än innan, tack vare ditt förlåtande.

Våga tro på din konstnärliga sida, låt inte din kreativitet hindras bara för att ingen annan vill det du vill. Gör saker själv om ingen annan hakar på!

Skratta högt och ofta! Håll inte för munnen när du skrattar, våga le! Du är vacker!

Drick inte så mycket, och drick inte hemmagjort vin! Det kommer du må riktigt dåligt av...eller ja, du märker det snart nog ändå.

Var stolt över att du inte provat droger, fortsätt så!

Håll ut! Du kommer få flytta från Alvesta, jag lovar!

Tro på dina drömmar, dansa mycket, fotografera mera, måla det du vill!

Håll dig nära din syster, hon behöver dig mycket, även om hon inte säger det just nu. Var tålmodig och krama henne mycket!

Låt din känna det du känner och låt ingen berätta för dig att du känner fel! Du har rätt till dina känslor!

Richard är din första stora kärlek, och just nu gör hjärtat ont av sorgen efter honom. Men du kommer överleva även den hjärtesorgen, och du kommer träffa kärleken igen, och inte bara en gång till. Du kommer bli älskad och älska igen! Jo, det kommer du visst det!

Ta vara på dina vänner, och var rädd om dom. Du har Viola nu och du kommer ha henne vid din sida när du är 34 med.
Snart lär du även känna Pamela, henne kommer du även ha när du är 34. Dessa två vänner kommer vara dina trognaste. De kommer dela sina liv med dig, och du kommer inte känna dig ensam, vad du än är med om. Var rädd om dom, vänta inte så länge med att lära känna dessa två pärlor!

Du kommer älska dig själv mycket mer sen. Du kommer lida och gråta mycket, men du kommer även lära dig en massa och vara stolt över dig själv många gånger!

Du är en fantastisk människa, älskad av Gud och värd mer än du nånsin kan tro och förstå!

Glöm aldrig det!

Kärlek/ Marcela 34 år

4 kommentarer:

Svägerskan K sa...

Du är allt bra fin du! :)
Pratade med en vän om det där. Tänk om man kunde få titta in i framtiden, och se att allt ordnade sig till slut.
Att man kunde säga till sig själv när man var som ledsnast och ynkligast att: Kolla, allt blir bra!

Puss!

Anonym sa...

Det var ett fint och klokt brev. Man ska ju lyssna på de äldre. Men även de yngre har kloka tankar och råd. Jag skulle därför önska att få läsa det brev som Marcela 16 skrivit till Marcela 34.
Snälla rara? Med socker på toppen?
/Lotfi 37 och Lotfi 15

Marcelan sa...

Tack Svägerskan K :) Jag känner mycket kärlek för den där Marcela 16. O samtidigt, tänk vad man hakar upp sig på nuet... Vad skulle Katarina 56 säga till Katta 29 idag, tror du? Värt att tänkas på det med:)

Bra tanke Lotfi, ska genast tänka på det! Kan jag inte för det få hit ett brev från Lotfi till Lotfi? Kanske Lotfi? Snälla? Med grädde på moset?

Anonym sa...

ja det är som det är sagt - det blir alltid bra till slut, och är det inte bra så är det inte slut än! karin